Nadia Comăneci s-a răzgândit! De ce nu îi mai oferă Sabrinei Voinea medalia sa de bronz de la Montreal

18 09. 2024, 11:17

Nadia Comăneci s-a răzgândit! De ce nu îi mai oferă Sabrinei Voinea medalia sa de bronz de la Montreal. 

Inițial, Nadia Comăneci declarase inițial că va renunța la medalia sa olimpică de bronz de la Montreal și i-o va oferi Sabrinei Voinea. Asta în semn de apreciere și de încurajare, în urma controversei de la Paris.

Totuși, după ce a discutat și cu alte persoane din jurul său, Nadia s-a răzgândit și nu va mai face acest lucru.

Nadia Comăneci s-a răzgândit! De ce nu îi mai oferă Sabrinei Voinea medalia sa de bronz de la Montreal

Nadia ar fi fost obligată să plătească o poliță de asigurare mult mai mare pentru medalia sa. Dacă aceasta ar fi fost înstrăinată cu bună-știință.

Așadar, a fost nevoită să renunțe la idee și să ia în calcul o altă variantă de recompensare a sportivei din România.

„Acum nu pot să fac niciun lucru de acest fel. În primul rând pentru că încă este procesul în derulare la tribunalul suprem. Și am și aflat că pentru medalia mea. Dacă o aduc în altă parte, trebuie să plătesc o asigurare extrem de mare.

Am să mă gândesc la ceva diferit. Dar eu sper că, până la urmă, se va găsi o soluție în care cele trei gimnaste să primească câte o medalie”, a declarat Nadia Comăneci la sediul COSR.

Nadia Comăneci s-a dus să vorbească cu șefa arbitrilor

Fosta mare gimnastă a declarat că a luat inițiativă în cazul Sabrinei Maneca-Voinea și s-a dus să vorbească cu șefa arbitrilor, pentru a afla de ce exercițiul gimnastei a fost depunctat. Mai mult, Nadia Comăneci a aflat și motivul pentru care contestația depusă de Sabrina Maneca-Voinea a fost refuzată.

„Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut. Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9.   

Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe.  

Dar vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au concurat fabulos și exercițiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper că toată lumea acasă s-a bucurat să vadă această finală și sper ca acești copii vor continua și vor motiva generația de astăzi.” , a declarat faimoasa gimnastă Nadia Comăneci, conform Agerpres.

foto: social media